Oslo Faenskap och Vredehammer klara som support till Satyricon i Malmö

Satyricon har alltid stött den norska underground-scenen och har handplockat två nya gryma norska band att följa ut med dem på sin Europaturné i april.

2013 släppte Oslo Faenskap sin första platta ”Give Credit Where Credit Is Due” på egen hand. Albumet producerades av Anders Odden (Cadaver, Magenta, Order, Satyricon) och fick uppmärksamhet av Indie Recordings som var snabbt på att signa det unga bandet. Trots att de har bara varit med en kortare tid har de redan hunnit öppna för en rad olika tunga namn såsom Mayhem, Kvelertak, Avenged Sevenfold och Satyricon på spelningar i Norge. Bandet blandar många olika typer av metal till något eget och är kända för att leverera en super liveshow.

Vredehammer frontas av Per Valla som har varit inblandad i olika extrema metalband såsom Allfader och Elite. Bandets musik kan beskrivas som en blandning av både old school och modern extrem metal, och deras senaste alster, ”Vinteroffer”, var nominerad till bästa metalalbum på norska Spellemannprisen i år.

Missa inte när detta tunga norska paket kommer till KB i Malmö den 25 april! Biljetter finns ute till försäljning via kulturbolaget.se.