Maja Francis klar som support till Seinabo Sey på KB

Idag kan vi glatt meddela att Maja Francis är nu klar som support till Seinabo Sey när hon gästar KB den 16 april!

Maja Francis växte upp i sin pappas skivbutik i Ängelholm. Bland vinyler med Joni Mitchell och Carole King drömde hon om att sjunga. Det ligger i släkten. Farmor sålde en miljon album på 50- talet och farfar skrev den första schlagerlåten och var manager åt Hep Stars.

Maja började skriva låtar med en amerikansk musiker via MySpace. Och fann, förutom en låtskrivarpartner, även kärleken. Maja följde hjärtat, packade väskan och tog flyget över Atlanten. Där uppstod ljuv musik i alla bemärkelser. Maja och den amerikanska kärleken gifte sig under ett körsbärsträd, startade en countryduo och turnerade Nashville runt i en husvagn. Men sagan tog slut. Med tungt bagage återvände Maja till Sverige. Tillbaka till start.

En helt ny resa startade när Maja fann en stark vänskap i Veronica Maggio. Och efter många sena nätter fann de Majas musikaliska värld –fantasy pop!

”Last Days Of Dancing” är Maja Francis debutsingel och är ett av flera verk i Majas växande skattkammare av sånger. En samling pärlor som skapades i ett gult 70-talskök i Flen. Kring bordet förenades trion Maja Francis, Veronica Maggio och Petter Winnberg i fascinationen för fantasivärldar och undervattensljud.

Maggio bidrog med neon, Winnberg med americanakärlek – och Maja Francis med hela sitt universum. Ett stjärnsystem av drömmar, melankoli och skönhet.

Maja Francis är signad till Sweden Music/Universal Music, som också är hem för artister som Seinabo Sey och Leslie Tey. I maj släpps Majas andra singel – ”Space Invades My Mind”.