Leslie Tay / Cherrie klara som support till Norlie & KKV

Nu är det klart att det blir Leslie Tay / Cherrie som värmer upp för Norlie & KKV när de besöker Malmö och KB den 14 november!

LESLIE TAY
Under 12 år har Leslie Tay filat på sitt hantverk. Mitt i samtidens tumult och en plats där framtiden är något abstrakt leder till att en ung man får se och uppleva mycket saker han inte bör. I Leslie Tays sånger lever ekon av Sevedsplans spöken. Det är berättelser som aldrig har hörts tidigare i svensk popmusik.

Leslie Tay är aktuell med EP:n ”12 År”, akustiska versionen av Norlie & KKVs ”Ingen Annan Rör Mig Som Du” samt kommande mixtapet ”Skisser och SMS”.

CHERRIE
Sherihan ”Cherrie” Hersi föddes i Oslo efter att hennes föräldrar flytt Somalia 1990. Hon tillbringade sina första år i Lojo, Finland innan flytten gick till Rinkeby i Stockholm.

Även om musik alltid har varit en stor del av hennes liv började Cherrie sin karriär först för 2,5 år sedan då hon bla. medverkade på Abidaz låt ”En dag”. Men det var när Cherrie mötte producenten och låtskrivaren Leslie Tay som i sin tur presenterade henne för producenten Amr Badr som hennes första solospår blev till; låten ”Intro” som hon släppte som en 1,40 minuter lång video på Youtube.

Ett nytt svenskt R’n’B-hopp hade fötts och media noterade hennes steg. Cherrie släppte sin första singel ”Tabanja” på RMH Sound och låten har delats flitigt och fått ett enormt stöd från branschen, artister och andra, däribland Joel Kinnaman. Tabanja är slang för pistol, från turkiskans tabanca.