Colossus klara som förband till Mastodon på KB

Den 1 juli kommer mäktiga Mastodon till Malmö för en exklusiv klubbspelning på KB och nu är det klart att de får sällskap av svenska Colossus som support!

Stockholmska sludge-trion Colossus levererar ett veckigt, medryckande sväng med lika delar hjärta som hjärna. Med sin egensinnigt lekfulla och fullkomligt kompromisslösa musik har gruppen lyckats utstaka sin egen personliga väg i det snåriga träsket av subgenrer i den tyngre hårdrockens domäner och snärjt såväl kritiker som underjorden till sig.

EP:n ”Spiritual Myiasis” och fullängdsdebuten ”Wake” mottogs av en enhällig hyllningskör och med en samling intensiva liveframträdande på klubbar och festivaler runt Sverige och Europa har bandet på kort tid mutat in sitt territorium och förutspås en ljus framtid.

Bandet höjer nu ribban med sitt mest ambitiösaste och personliga släpp hittills i albumet ”The Breathing World”. Med fetare ljudbild, större experimentslusta och esoteriska låtstrukturer tar bandet ut svängarna mer än någonsin tidigare och levererar ett mognare, mer sammansatt verk som kommer att glädja gamla fans och locka till sig många nya lyssnare. Miss inte när de nu öppnar för Mastodon på KB!