Alice Boman öppnar för Amason på KB

På tisdag den 24 november landar Amason i Malmö för premiären av deras höstturné. Nu är det klart att de får sällskap av fantastiska Alice Boman när de gästar Kulturbolaget.

I början av 2013 fick Adrian Recordings en demo av Emil på Studio Möllan i Malmö. Bakom musiken låg Alice Boman. Hennes önskan var att någon gång få spela in i en riktig studio och skickade därför demon till Emil i förhoppning om att det skulle bli verklighet. Men Alice hemmainspelningar var för speciella, för vackra, för bra för att inte släppas ut till allmänheten precis som de var. Det var så det gick till när EPn ”Skisser” smögs ut i maj 2013. En samling låtar, inspelade av Alice hemma i sovrummet, aldrig ämnade för någon att höra.

Sen hände allt av sig själv. Från alla världens hörn strömmade lovorden in. Alla häpnade över hennes lågmälda popvisor och Alices röst, som hade lika mycket skörhet som styrka. 2014 kom ”EP II” och hyllningarna har bara fortsatt.

Alice gjorde sin första livespelning då Adrian Recordings hostade Öresundsfestivalen i maj i Malmö. Sedan dess har det gått snabbt. Hon har turnerat med Matthew E. White, varit i England både som support till Sarah Blasko och spelat själv, samt otaliga spelningar runt om i Europa och i Skandinavien. Missa inte nu när hon öppnar för Amason på KB den 24 november.