Steget klara som support till Miriam Bryant i Göteborg

I veckan drar Miriam Bryant ut på höstturné som avslutas på hemmaplan i Göteborg den 8 november. Trädgår’n är skådeplatsen och nu står det även klart att det blir Steget som agerar support denna afton!

Det har gått fyra år sedan debutskivan ”förändrar allting” kom ut. Och det verkar som att Steget genomgått en livskris och vi får följa med på resan tillbaka. Nya skivan handlar om snedsteg, felsteg och förlust. Men framförallt om att göra upp. Med uppväxtåren, vänner som svikit, kärleken och med sig själv. Det är innerligt, smärtsamt och ärligt.

Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut. Varenda textrad, oavsett om det handlar om bakfylleångest eller om en kärleksförklaring till den där vännen som alltid ställer upp, så är det så kompromisslöst. Som känslor är. Och de ackompanjeras av en tung produktion som förstärker det hudlösa och sårbara i att inte vara någon annan än precis den du är.

Matildas röst och Nils piano bäddar in ångesten och gör den vacker. Men hoppet finns där. Som solen genom neddragna persienner i juli letar det sig fram genom raderna. Stiger upp mellan pianoslingor och stråkar och lovar, att bara du vågar så kommer det att ordna sig. Till slut.