Sista Sekunden gör Asta Kask och Stilett sällskap på KB

Inom kort ger Asta Kask sig ut på vägarna med Stilett och den 1 mars intar banden KB i Malmö för en kväll av ösig punk. Nu står det klart att de även får sällskap i form av Malmös egna Sista Sekunden!

Sista sekunden startade i april 2005 med målet att få Sveriges hardcorescen på fötter igen. Det var torka, speciellt i Malmö, och något saknades – hardcore! Efter två månader hade de sin första demo ute och gjorde sin första spelning.

Inom ett år hade de släppt sin första skiva och redan gjort sig ett namn, och de första två turnéerna brändes av. Resten av året skrev de sin andra fullängdare ”Skyll inte på oss” som de senare spelade in och släppte i början av 2007. De släppte videon ”Bombplan” och fick femsiffriga views på Youtube. Efter ett byte av trummis steppade Sista Sekunden upp gamet en bit och började turnera mer och mer. Under resten av 2007 hann de med Tyskland, Japan och Sverige.

Under 2008 släppte de singeln ”Sista försvarslinjen” och turnerade mer i Europa och Sverige, och under hösten tog de an en 5 veckors USA-turné. Framträdandet på West Coast Riot höjde på slipsarnas ögonbryn, men Sistan fortsatte som vanligt, med sin sanna gör-det-själv-attityd. 2009 fortsatte i samma anda med fler spelningar och turnéer. Man började även skriva nya låtar.

2010 började med inspelningen av ”Åldras med stil” som släpptes i maj av bolag i Sverige, Tyskland, Frankrike, USA och Japan. Releasefesten på KB i Malmö besöktes av 800 pers. Turnécykeln trampades igång och under året hann bandet med turnéer i Europa, Japan och USA, och flera av sommarens festivaler (West Coast Riot, Emmaboda, Malmöfestivalen, WWDIS etc).

Efter singeln ”Svartvit” släpptes 2011 lades bandet på is medan medlemmarna fokuserade på andra projekt. Augusti 2013 gjorde bandet sitt första gig på två år på ett utsålt Inkonst och den 1 mars är det dags för bandet att återigen stå på scenen nu på KB!