Räven International klara som support till Stiff Little Fingers på KB

Med nya skivan ”No Going Back” i ryggen kommer Stiff Little Fingers till Malmö för en spelning på KB den 4 november. Nu står det klart att det blir Räven International som agerar support till det legendariska punkbandet när de kommer till stan!

Räven International är ett band från Malmö, som växt upp med lika delar hårdrock, punk och pop. Från Deep Purple till QOTSA via The Stooges och The Clash – med popnerven från band som Undertones och Buzzcocks.

”Stiff Little Fingers är också en tung influens. Såg dem första gången 1979. Både publiken och bandet spottade vilt på varandra, för att visa uppskattning”, säger sångaren och gitarristen Patrik Widerberg som tillsammans med sin gitarrspelande bror Tobias, samt gamla musikerkompisarna från Bombyces Bryggeri, Lars Hallin och Fredrik Linder utgör Räven International. ”Vi är ett ungt band bestående av gamla rävar”.

Killarna har spelat olika genrer i olika band genom åren. Folkpunk i Bombyces Bryggeri. Patrik och Tobbe spelade tillsammans i tunga rockbandet Spurgo i slutet av 90-talet. Fredrik trummade i popbandet Muts under samma tid och basisten Lars har ingått i en rad olika konstellationer, bl.a. musikerkollektivet Instead of Gospel.

Räven International bildades 2013 och har under ett års tid skrivit ett gäng låtar och spelat in fyra videor.