Nu är de första namnen till Vanguard Music Festival klara

Efter en framgångsrik och välbesökt debut i fjol, så är det nu dags för Vanguard Music Festival att återvända till Söndermarken i Köpenhamn den 1-2 augusti 2014. Nu står det klart att de första åtta akterna till årets festival är The Roots, Little Dragon, Method Man & Redman, Babyshambles, The Pharcyde, Choir of Young Believers, DāM-FunK och Death.

Vanguard Music Festival pågår under två dagar på den vackra Söndermarken mitt i centrala Köpenhamn. Grundidén bakom festivalen är att skapa två sköna dagar, där publiken kan njuta av den gröna omgivningen, sommarsolen och sin medhavda picknickkorg samtidigt som det spelas musik i världsklass från festivalens två scener.

Programmet späckas med handplockade toppnamn, med syfte att skapa en ultimat musikupplevelse, där band och musiker kompletterar varandra.

Det amerikanska hiphop-kollektivet The Roots, tillför deras legendariska hiphop och neo-soul till Vanguard, medans Pete Doherty och Babyshambles ger en outspädd rock’n’roll-injektion. Method Man & Redman besöker tillsammans Vanguard för deras första konsert i Köpenhamn sedan 2008. Svenska Little Dragon, känd för sina dansanta och överlägsna konserter, har med sig ett nytt album till Vanguard, och danska Choir of Young Believers stannar också till för en spelning på festivalen. Rapparna från The Pharcyde, kända för låtar som ”Drop” och ”Runnin”, är även bokade till festivalen och DāM-FunK tar med ett arsenal av syntar och trummaskiner från Los Angeles för att spela sin boogie-funk.

Vanguard är hedrade över att även i år kunna presentera en del av Detroits stolta musikhistoria i form av punkbandet Death. Gruppen är efter 40 års vila åter i rampljuset i samband med den utmärkta dokumentären A Band Called Death. Death spelade punk före The Sex Pistols och The Ramones såg dagens ljus och kommer nu för första gången till Danmark!

Om Vanguard 2014
På Vanguard spelas det musik från två scener: en huvudscen utomhus samt en tältscen. Det spelas aldrig musik från båda scenerna samtidigt. Vanguard slår upp portarna klockan 12.00 och slutar vid 23:00 båda dagarna. Biljettförsäljningen startar torsdag den 10 april via Billetlugen. Det säljs endags- och tvådagars-biljetter till festivalen med möjlighet till Early Bird-rabatt i en begränsad period.