Little Jinder öppnar för Markus Krunegård i Malmö och Göteborg

Med den hyllade skivan ”Rastlöst blod” i bagaget åker Markus Krunegård snart ut på höstturné med stopp på KB i Malmö den 11 oktober och Pustervik i Göteborg den 28 november. Vita Bergen har sedan tidigare varit klara som support båda kvällarna, och nu kan vi glatt meddela att även Little Jinder följer med till KB och Pustervik som opener!

Little Jinder är just nu aktuell med singeln ”Vita Bergens Klockor” och i höst väntas även ett album komma. Ett väldigt efterlängtat sådant. På nya singeln har Little Jinder bland annat samarbetat med Rebecca & Fiona. Producerat har hon gjort tillsammans med Magnus Frykberg och Sombear. ”Vita Bergens Klockor” följer upp vårens singel ”Inga E Som Vi E” som blev framröstad till en av sommarens bästa låtar i P3, samt att den låg 6 veckor på raken topp 3 på studentradiolistan.

Little Jinder har tidigare studerat på Paul McCartneys musikskola, The Liverool Institute for Performing Arts. Där formade hon sitt sound och fick tid att ägna sig helhjärtat åt låtskrivandet. Samma år signade hon med Trouble & Bass Records (NYC) och fick ett internationellt genomslag med singeln ”Youth Blood”. Hon blev förra året nominerad i P3 Guld till Årets Pop. Tidigare har hon bara släppt musik på engelska men hennes kommande album blir helt på svenska.

Datum:
11.10 – Malmö, KB
28.11 – Göteborg, Pustervik