Dead Soul klara som support till The Haunted

Nästa vecka släpper Göteborgskvintetten The Haunted sitt efterlängtade nya album ”Exit Wounds”. Detta följs så klart av en Sverigeturné med konserter på bl.a. KB i Malmö den 4 oktober och Musikens Hus i Göteborg den 11 oktober. Idag kan vi även meddela att bandet får sällskap av svenska Dead Soul på båda dessa spelningar!

Dead Soul – Precis som kapten Willard i Coppolas film Apocalypse Now från 1979 har Slidin Slim aka Anders Landelius och Niels Nielsen ett uppdrag. Men de färdas inte på någon trögt flytande Vietnamisk flod för att vid flodens slut söka upp och ta livet av en överste som blivit tokig. Men de närmar sig mörkrets hjärta precis som titeln på boken av Joseph Conrad som ligger till grund för Coppolas film. Förankrade på en stadig bluesbotten men med en maskinell och elektronisk ljudbild färdas vi rakt in i mörkret där det inte finns en tunnel att ana något ljus i slutet av. Helveteshunden står kedjad på bakgården och ylar mot fullmånen som just gått upp. I ett hörn av det övergivna stålverket sitter Muddy Waters och spelar schack med Trent Reznor medan bluesmannen, sångaren och textförfattaren Slidin Slim – eller Anders Landelius som han också heter – sitter på en pall och begrundar gamla svek, oförrätter och egna snedsteg. Han är inte bara hård mot sig själv utan även vred som Israels gud i Gamla Testamentet. Slims parhäst, Niels Nielsen håller hårt i tömmarna och rattar sin maskinpark med både attityd och känsla.

För att vara ett debutalbum så är ”In the Darkness” ovanligt färdigt. Botten är blues men utan att styras av traditionens fyrkantighet. Sedan tillkommer den maskinella tyngden som utgör den plattform varifrån Anders/Slim sjunger sina självupplevda texter från.

Dead Soul bildades 2012 och har sin grund ett det samarbete som bluesartisten Slidin Slim har med electroartisten, producenten och låtskrivaren Niels Nielsen sedan tidigare och där Niels under lång tid agerat bollplank. Men Dead Soul är något helt annat, något nytt, något väldigt modigt. Välkommen in i mörkret…

Datum:
4/10 – KB, Malmö
11/10 – Musikens Hus, Göteborg