Dead Soul klara som support för The Haunted i Göteborg och Malmö

Drygt en månad kvar till Göteborgskvintetten The Haunted beger sig ut på vägarna i Sverige för konserter på bl.a. Trädgår’n i Göteborg den 28 mars och på KB i Malmö den 5 april. Idag kan vi bekräfta att bandet får support av svenska Dead Soul på båda dessa spelningar! I Malmö är även det danska dödsmetalbandet Blood Eagle klara som opener och i Göteborg öppnar DeathDestruction kvällen.

Dead Soul – Precis som kapten Willard i Coppolas film Apocalypse Now från 1979 har Slidin Slim aka Anders Landelius och Niels Nielsen ett uppdrag. Men de färdas inte på någon trögt flytande Vietnamisk flod för att vid flodens slut söka upp och ta livet av en överste som blivit tokig. Men de närmar sig mörkrets hjärta precis som titeln på boken av Joseph Conrad som ligger till grund för Coppolas film. Förankrade på en stadig bluesbotten men med en maskinell och elektronisk ljudbild färdas vi rakt in i mörkret där det inte finns en tunnel att ana något ljus i slutet av. Helveteshunden står kedjad på bakgården och ylar mot fullmånen som just gått upp. I ett hörn av det övergivna stålverket sitter Muddy Waters och spelar schack med Trent Reznor medan bluesmannen, sångaren och textförfattaren Slidin Slim – eller Anders Landelius som han också heter – sitter på en pall och begrundar gamla svek, oförrätter och egna snedsteg. Han är inte bara hård mot sig själv utan även vred som Israels gud i Gamla Testamentet. Slims parhäst, Niels Nielsen håller hårt i tömmarna och rattar sin maskinpark med både attityd och känsla.

För att vara ett debutalbum så är ”In the Darkness” ovanligt färdigt. Botten är blues men utan att styras av traditionens fyrkantighet. Sedan tillkommer den maskinella tyngden som utgör den plattform varifrån Anders/Slim sjunger sina självupplevda texter från.

Dead Soul bildades 2012 och har sin grund ett det samarbete som bluesartisten Slidin Slim har med electroartisten, producenten och låtskrivaren Niels Nielsen sedan tidigare och där Niels under lång tid agerat bollplank. Men Dead Soul är något helt annat, något nytt, något väldigt modigt. Välkommen in i mörkret…

Opener i Malmö: Blood Eagle
Blood Eagle är ett dödsmetalband från Köpenhamn, bestående av medlemmar från band som Volbeat, Mnemic, Hatesphere, Illdisposed och Raunchy. Bandet bildades redan i december 2010, men dök upp officiellt under 2013. Metal-pressen har kallat bandet för en supergrupp, men enligt bandet själva rör det sig helt enkelt om ett gäng goda vänner som gillar lira old school dödsmetal tillsammans. Bandet är aktuella med sin första EP som släpptes i slutet av 2013 och går att ladda ner gratis här.

Opener i Göteborg: DeathDestruction
Att Göteborg är metalmusikens mekka råder inga tvivel om. Med några av stans mest rutinerade samlade, kan man inte kalla DeathDestruction något annat än supergrupp. Nya sångaren Tony JJ har tidigare spelat med bl.a. Transport League, B-thong, Icon In Me och Mnemic. Henrik Danhage och Jonas Ekdahl hann göra ett antal album med progmetalmästarna Evergrey innan Death Destruction förvandlades från hobbyprojekt till glödande allvar. Fredrik Larsson känns igen från Hammerfall, men har uppenbarligen ett otillfredsställt behov av musikalisk brutalitet. I år släpper bandet sitt nya album ”II” och videon till första singeln “Money, Blood, Crucifixus” går att beskåda här.

Datum:
28/3 – Trädgår’n, Göteborg
5/4 – KB, Malmö