B. Dolan klar som support till Atmosphere i Malmö och Göteborg

Den amerikanska rapduon Atmosphere har utan tvekan varit en utav de absolut mest inflytelserika akterna på den oberoende hiphopscenen under 2000-talet. I maj släppte duon sitt åttonde album, ”Southsiders”, och med det i bagaget kommer de nu tillbaka till Sverige för gig i Malmö och Göteborg. Nu står det även klart att rapparen B. Dolan agerar support på båda spelningarna.

B. Dolan är en emcee, poet och aktivist från Rhode Island, USA. Sedan 2005 har han turnerat världen över med sin genre-överskridande katalog av underground hiphop och spoken word. Han signades till Sage Francis Strange Famous Records 2008 och har sedan dess befäst sin position i indie rap-scenen med låtar som ”Film the Police”, ”Earthmovers” och ”Which Side Are You On?”.

Tack vare sitt konstanta turnerande (över 500 gig under de senaste åren) och sin bombastiska liveshow har B. Dolan byggt upp en trogen fanskara. På senare tid har han även fått respekt på så osannolika platser som DIY-hardcorescenen, då han turnerat med band som Circle Takes The Square och United Nations som den enda rapparen på turnéen.

Datum
21/10 – Göteborg, Pustervik
22/10 – Malmö, KB

september 19, 2014