Marlene öppnar för Kim Cesarion i Göteborg och Malmö

Om solnedgången skulle ha ett soundtrack skulle det vara flitigt samplat i Marlenes låtar, mixat med råa rnb-beats, melodibaserade keys och dagdrömmar om skyskrapor, strandfester och en gnutta hemlängtan.

Om dagarna har hon skrivit och lånat ut sin röst till artister såsom Benga, K Koke och Don Diablo och nätterna har hon hängett till att skapa och forma det material som senare skulle ta henne tillbaka till strålkastarna för att ge sin egna musikaliska vision.

EMI Music Publishing (numera Sony/ATV) blev tipsade om Marlene och pushade henne att börja skriva musik själv. Ett halvår efter första mötet med dem var hon signad som låtskrivare och några låtar där Marlene var inblandad fanns redan ute. Under 2012 skrev Marlene singlar till bla Sebjak (”Follow Me”) och Benga (”Pour Your Love”), som hon också sjunger på. Hon turnérade också med Benga runt om i världen. Intresset för Marlene växte med dessa samarbeten och väl tillbaka från turnén fokuserade hon helt på att skriva låtar till sig själv. Första gången hon stod på scen med eget material var i maj 2013.

Marlene släppte videon till sin första singel ”Bon Voyage” i slutet av juli 2013 och videon spreds snabbt på bloggar över hela världen. Låten är skriven av Marlene och Ji Nilsson, producerad av de franska producenterna Tepr (Yelle) och Myd (Club Cheval) och mixad av Ted Krotkiewski (Elliphant, Niki & The Dove).

Datum:
5/12 – Pustervik, Göteborg
14/12 – KB, Malmö