I Break Horses öppnar för Sigur Rós på Baltiska Hallen

I Break Horses öppnar för Sigur Rós på Baltiska Hallen den 27 november.

I Break Horses är Maria Lindéns musikaliska projekt. Rakt från den stockholmska basen levererade hon sitt magnifika debutalbum ’Hearts’ via engelska bolaget Bella Union sensommaren 2011. Spola fram två år och den högt emotsedda uppföljaren ’Chiaroscuro’ ligger på diskarna. Detta senaste kapitel i I Break Horses sångkatalog innehåller allt fansen kan önska och mer därtill. I Lindéns egna ord: ”Mitt enda mål när jag började skriva albumet var att ignorera alla förväntningar som ett andra album innebär.” Resultatet är ett självsäkert och mer förädlat sound klätt i en mer dramatisk kostym.

På ’Chiaroscuro’ har I Break Horses skapat ett fulländat och fullständigt fångande kraftpaket. Lindén har sonderat nya musikaliska jaktmarker där elektroniska pulser och synthpoppiga ljudlandskap har ersatt deras shoegaziga sound. Resultatet är en märkbart omedelbar direkthet i låtarna. “Jag kom på mig själv med att rita upp alla skisser på pianot den här gången.” All musik spelades in, mixades och producerades av Lindén själv och tillsammans med Fredrik Balck skrev hon texterna.

Titeln ’Chiaroscuro’ – som betyder ljus-mörk – återger Lindéns skapelser perfekt, med en atmosfär som plockar fram de innersta känslorna och tankarna som begravts i den jordeliga verkligheten. Känslomässiga ballader tvinnas ihop med sublima poplåtar och låter pulsen landa i hypnotiska dansgolvs-anthems. Detta ljusa och mörka arrangemang formar essensen av ’Chiaroscuro’.

’Chiaroscuro’ landar i en värld där kärlek och förmågan att förlåta breder ut sig och skapar en känslomässigt rå våg satt till en ljudkuliss som i slutändan endast kan ses som livsomfamnande.