Alkaline Trio och Bayside till Malmö och Göteborg i maj

Alkaline Trio är ett av de där banden som gör musik som liksom är menad för gemenskap snarare än uppror. Det är punkrock, känslostormar och refränger som lyckas med konststycket att både kännas närgånget och episkt. För om den gotiska touchen och uppbrottstexterna gör att det känns så intimt och personligt, är de slagkraftiga verserna och storslagna refrängerna formgivna och framförda enbart för att skapa vemodsfärgad arenaeufori.


Alltsedan sin underjordiska poppunkbörjan har Alkaline Trio haft ett mål om att mästra den ädla konsten att skapa narkotiskt beroendeframkallande allsångsrefränger. Debuten ”Goddamnit” (1998) via genombrottet ”From Here to Infirmary” (2001) och senaste melodiplåstret ”My Shame Is True” (2013) är ett facit på hur man successivt förfinar kombinationen energi och melodi så att en konsert slutar vara ett band på en scen i en lokal och förvandlas till ett känslostarkt väckelsemöte.


I maj kommer bandet tillsammans med amerikanska Bayside till Sverige för konserter på KB i Malmö och Pustervik i Göteborg! Biljetterna till båda konserterna släpps på onsdag den 13 november kl 10.00.

Datum:
10/5 – KB, Malmö
11/5 – Pustervik, GBG