The Buckaroos

+ Gumbo, Karin Tingne

  • receipt Från 250 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år
Lokal: Södra Hallen (Restaurangen)

Den 7 september serveras det New Orleans-doftande rock’n’roll av bästa märke med jambalaya vid sidan när det bjuds på en ordentlig fiesta på Slagthuset! The Buckaroos firar i år 40-årsjubileum och efter tre utsålda kvällar på Victoriateatern i januari fortsätter firandet på Slagthuset i september. The Buckaroos har bjudit in vännerna Gumbo från Göteborg och Karin Tingne. Dessa tre namnen gör var sitt set och avslutar kvällen tillsammans med en New Orleans Fiesta som inte kommer att få någon att sitta still! Welcome to the bayou!

The Buckaroos bildades 1984 efter det att bandets sångare, Jalle Olsson, slutade som trummis i Wilmer X. De har släppt nio plattor under karriären och har en mycket stor repertoar som består av såväl covers som egna låtar. Det är rock’n’roll med tydliga influenser från den amerikanska södern: Rockabilly, Cajun, New Orleans R&B och Southern Soul. De flitigaste låtskrivarna är Wilmer X:s Nisse Hellberg, Pontus Snibb och Jalle Olsson.

Göteborgsbandet Gumbo gör ett av sina sällsynta besök i Malmö. Gumbo är med sin svängiga New Orleans funk och sväng det bästa i Sverige i denna genre.

Karin Tingne har gjort succé på spelningar i södra Sverige under de senaste åren. När hon inte spelar med sitt eget Karin Tingne Band är hon flitigt anlitad som både studiomusiker och liveartist där hon har bl.a. gästat Pontus Snibbs Wreck of Blues, The Buckaroos och Jalle Olsson & Co. Karin sjunger med en stämma som är hemma i såväl blues, soul som country.

Buffén:
Jambalaya med grillad kyckling, kryddig korv och ångade skaldjur. Hembakat bröd och vitlöksås. 1 st valfri dryck ingår. (Jambalayans grund är vegetarisk, kött och skaldjur adderas efter tycke och smak.)