Petra Marklund

Datum har passerat

Petra Marklund firar 20-årsjubileum som artist och släppte i vintras EP:n ”And The Story Goes” där hon gav ut akustiska versioner av sina mest kända låtar. Nu tar hon konceptet ut på turné för tre exklusiva spelningar, varav en på Slagthusets Teater i Malmö den 20 april!

Spelningen kommer att framföras akustiskt inför en sittande publik. På turnén har Petra med sig musikerna Joel Lyssarides på piano, Martin Carlsson på gitarr, Anna Dager på cello och Hanna Ekström på violin.

”När vi hade spelat in min EP så ville vi bara ut på en gång! Det var så givet! Jag har alltid älskat att framträda akustiskt och det här blir min första turné med den här sättningen. Ska bli så kul att få träffa publiken igen”, säger Petra Marklund.

OM PETRA MARKLUND
Det har gått över ett decennium sedan Petra Marklund var med i den första omgången av Så Mycket Bättre. Tolkningarna av Petters ”Mikrofonkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga” banade väg för en karriär på svenska och idag är hon en av Sveriges mest folkkära artister, synnerligen förankrad i det inhemska medvetandet och i den svenska folksjälen.

Karriären började tidigt 00-tal under namnet ”September” och då främst utanför Sverige när ”La La La (Never Give It Up)”, ”Satellites”, ”Cry For You” och ”Can’t Get Over” blev stora internationella dansgolvshits. I Sverige prisades hon med en Grammis för ”Årets Dans” 2005 (”In Orbit”).

Förutom egna släpp har hon skrivit Grammisvinnande musik till Zara Larsson (”Only You”), sjungit för Sting på Polarpriset, skrivit musik till till Lucas Moodyssons HBO-serie ”Gösta” och specialskrivit musik till Benke Rydmans dansföreställning ”Stop. Play. Rewind.”. Bland mycket annat.