Oliver Anthony Music

  • receipt 495 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

Efter en storartad Europadebut tidigare i år återvänder den hyllade låtskrivaren Oliver Anthony till våra breddgrader för vad som blir hans första spelning i Göteborg! Den 2 februari gästar han Trädgår’n för en exklusiv Sverigekonsert!

Oliver Anthony Musics passionerade röst, med en unik och känslomässig raspighet, fångar förtvivlan hos de som lever utan hopp, särskilt de som bor i småstäder eller på landsbygden i USA. Med texter som ger en röst åt de människor som ofta lämnas utanför den kommersiella popkulturen, blev Anthony den första artisten i historien att debutera som nummer 1 på Billboard-listan utan tidigare list-placering. Detta med sin hitsingel ”Rich Men North of Richmond”. Låten blev viral på grund av dess starka politiska undertoner och Anthony blev nationalsensation över en natt. Han har skapat nationens ”blue-collar hymn”, som har gett kraftfulla ekon världen över, och slått nya rekord på flertalet listor.

I april släppte han sitt första studioalbum, ”Hymnal Of A Troubled Man’s Mind”, en dynamisk samling låtar som slår an på känslor, nostalgi och aspekterna av mänsklig tillvaro oavsett politisk sfär. Albumet, producerat av Grammy-vinnaren Dave Cobb, har hyllats av fans och kritiker för dess hemspunna ljud, som lyser upp hans korniga, själfulla sång med akustiska gitarrer, bas och fiol.