Björn Rosenström

  • receipt 395 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

Upplev Björn Rosenström & Det Jävla Bandet på Slagthuset i Malmö! Den 8 februari är datumet att lägga på minnet. Räkna med allsång till låtar som ”Muffins”, ”Het”, ”Hultsfredsfestivalen”, ”Pojkarna som busar” och många fler. Varmt välkomna till en härlig kväll fylld till brädden med musik både över och under bältet!

Björn Rosenström är juristen som skulle bli advokat men som istället fick bli artist. I samband med att Björn tog sin juristexamen 1996 spelade han in en cd-skiva med de egensinniga och humoristiska låtar han skrivit mellan 1987 och 1995 och som redan hade blivit klassiker på fester bland studenterna på Handelshögskolan i Göteborg. Skivan tog en och en halv dag att göra och kostade ”hela” 7 000 kr att spela in. Albumet som fick namnet ”Låtar som är sådär…” var från början tänkt som en rent intern angelägenhet. Men musiken spred sig helt utan marknadsföring och det visade sig att Björns låtar så småningom skulle ta hela Sverige (och sedermera Norge) med storm.

Platta nummer två släpptes 2001 och blev också den en succé. Rättssalar byttes mot festival- och folkparksscener. Juristyrket lades åt sidan och sedan 2001 har Björn varit artist på heltid. Hans allsångsvänliga och lite skruvade pophumor har letat sin in och slagit rot i det svenska folkhemmet och låtarna är sedan länge självklara klassiker på framförallt fester men även i andra sammanhang. Björn turnerar alltjämt flitigt tillsammans med sina ständiga följeslagare i Det Jävla Bandet. Med 6 fullängdsplattor i bagaget, över 300 miljoner streams på Spotify och efter 25 år ute på vägarna har Björn etablerat sig som en av Sveriges mest folkkära artister.