Tommy Emmanuel

+ Mike Dawes

  • receipt 695 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 13 år

Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Hösten 2024 återvänder han äntligen till Sverige tillsammans med Mike Dawes som special guest. Den 10 november kommer de till Malmö för en konsert på Slagthusets Teater.

Tommy plockade upp sin första gitarr vid fyra års ålder och har sedan dess turnerat över hela världen. Med en otrolig karisma, fantastisk hastighet, fingerfärdighet och med oerhörd känsla för melodin är Tommy en av de mest spännande och eftertraktade artister som finns. Han har hyllats från många olika håll världen över som en av världens bästa gitarrister.

En väldigt viktig del i allt Tommy tar sig an, inte minst musiken, är glädjen. Det är en sak att spela flerdimensionella arrangemang felfritt på en akustisk gitarr, men att göra det med ett sådant leende, med äkta och hängiven förtjusning, är en oemotståndlig inbjudan att känna hans musik så djupt som han gör.

“The Joy is there always because I’m chasing it through music. Seeing the surprise in people’s eyes is worth living and working for.. I can’t help but play to the people with all my heart, which is overflowing with joy of being in that moment that I’ve worked all my life for. And here it is!”, säger Emmanuel.

Tommy Emmanuels karriär sträcker sig över flera decennier och flera genrer som jazz, rock, blues och country. Han har sålt slut konserter över hela världen och mottagit flera Grammy-nomineringar, ARIA Awards, IBMA Award och otaliga “Best Acoustic Guitarist”.

Vi ser fram emot att se Tommy Emmanuel återvända till Slagthuset hösten 2024!