The White Buffalo

+ L.A. Edwards

Datum har passerat

Fem år har gått sedan han var hos oss senast, nu återvänder The White Buffalo, aka Jake Smith, till Skandinavien och Malmö. Med nya albumet ”The Year of the Dark Horse” innanför västen är han redo att möta sin stora och trogna skandinaviska publik och den 30 maj intar han scenen på KB tillsammans med L.A. Edwards som special guest.

The White Buffalo eller Jake Smith som den känsloladdade baryton-rösten bakom projektet heter har byggt upp en av den alternativa countryns mest hängivna fanskaror. Med sin bakgrund i country så väl som punk så har TWB skapat sitt egna musikaliska universum och en publik som följer varje steg han tar. Nio starka album och ett målmedvetet turnerande har betalat av sig. Det färska albumet ”The Year of the Dark Horse” innebär en spännande musikalisk nyorientering där TWB spränger genre-gränser och blandar hejvilt.

Jake säger själv om plattan: ”And don’t ask me, cos I don’t know what it is! It’s a genre-bending thing – there’s elements and influences from ELO, Daniel Lanois, Tom Waits, The Boss, circus, pirate music, yacht rock, and I’m driving and pushing some of these numbers in a way I’ve never done before.”

Det som fick TWB att på riktigt slå igenom, först i hemlandet USA och nu mer och mer i Europa var att skaparna till Kultseriernas kultserie ”The Sons Of Anarchy” fick upp ögonen för Jakes sånger och förmåga att skapa känsla och dramatik genom sin röst och musik. De har använt flera av TWBs låtar i serien, men främst så har signaturlåten ”Come Join The Murder” blivit en hit för alla som följer serien och många andra. Andra av TWB sånger har också använts i andra TV-serier och filmer som Californication och Shelter.

Som special guest ser vi L.A. Edwards som med sin klassiska americana/heartland rock-mix (tänk Tom Petty möter Jackson Browne) gjorde succé på Rootsy Winter Fest i Falkenberg.