Wilmer X

+ Jalle Olsson & Co

Datum har passerat
EXTRAKONSERT!

Wilmer X behöver knappast någon presentation. Bandet har varit en hörnsten på KB ända sedan tiden på Erikslust och stått på vår scen över 50 gånger. Vad är bättre än att uppleva Wilmer X live? Att uppleva Wilmer X live på ”KÅBE”! Missa inte bandet live på klassisk Wilmer-mark en sista gång den 30 och 31 augusti! Som support båda kvällarna ser vi Jalle Olsson & Co!

WILMER X
Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket bandets långa karriär vilar. Den har också varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer av att höra ”Kör dej död” för första gången.

Wilmer X är Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén.

JALLE OLSSON & CO
Som support ser vi den gamla Wilmer-trummisen, tillika Buckaroos-frontmannen Jalle Olsson tillsammans med band. Jalle invigde KB:s färdigbyggda scen på Bergsgatan oktober 1993 och har genom åren stått på den ett flertal gånger med The Buckaroos, bland annat som förband till legender som Jerry Lee Lewis, Dan Penn, Omar & Howlers. Räkna med ett gäng nya låtar från hans senaste soloalbum ”Alltid hemma i Malmö Stad” när Jalle Olsson & Co intar Bergsgatan 18 en sista gång. På scen ser vi Figge Savbrandt, Jalle Olsson, Flua Persson, Mats Jeppsson och Karin Tingne.