Stefan Sundström tolkar Evert Taube

Datum har passerat
OBS! Konserten äger rum i Slagthusets restaurang. Ingång via Carlsgatan 12E.

Efter att agerat kapellmästare till den uppmärksammade SVT-dokumentären om hela Sveriges Evert Taube släpper Stefan Sundström en samling av dessa tolkningar i form av ett album och ger sig ut i landet för att framföra nationalskaldens låtskatt live. Den 31 mars besöker Stefan Malmö för en konsert på Slagthusets Restaurang tillsammans med Martin Hederos på piano och Dan Berglund på kontrabas.

Evert Taube…..ja, jag vet det har gjorts förr. Tolkats Taube alltså. Men jag tror fan det är dags igen. Jag vet ingen som kunde vara så närvarande i nuet som Taube. Strunta i gårdagen och morrondagen.

Hör du fåglarnas fröjd?
Se nu blommar ju din strand!
Kom innan sommarn är slut. Lilla Pappa.
Att kunna uppfatta att en regndroppe som faller mot golvet på uteplatsen i Vernazza är lik pärlan som sitter i örsnibben på den sovande kvinnan därinnanför i rummet.

Det är stort, tycker jag.

Det där behövs nu. Vi behöver bli uppmärksamma på vår omedelbara omgivning.
Vi behöver fråga vart fjärilarna har tagit vägen.
Vi behöver lyssna på fåglarna.
Vi behöver lyssna på Änglamark och förstå att den börjar bli ett rekviem över nåt som håller på att gå åt helvete. Vi måste börja titta upp från skärmen och se oss omkring.

Taube tillhör alla, Taube har uppgått i ett kulturarv som är svenskt, argentinskt, italienskt och medeltida. Och modernt. Taube har uppgått i den natur han älskade. Som vi alla en dag ska göra, förr eller senare. Tills dess kan vi besjunga naturen, hylla den. Och inse att naturen är den gren vi sitter på, som vi håller på att såga av.

Jag kommer att turnera med lite Taubelåtar. Tillsammans med Sveriges jazzelit. Elit är ett jävligt fånigt ord, men jag säjer det för att jag vill att ni kommer och kollar. Hursomhelst är mina medmusiker världsbäst: Martin Hederos på piano och Dan Berglund på kontrabas.

Hoppas ni diggar plattan och lajvet.
Rock on!
/Stefan Sundström

INFORMATION OM LOKALÄNDRING:
För att skapa en intimare känsla flyttas konserten från Slagthusets teater och in i Slagthusets restaurang. I och med flytten gäller inte den sittplats som står på biljetten, istället är det fri placering vid bord som gäller i Slagthusets ombonade och mysiga restaurang. Dina biljetter behöver inte bytas och det är samma datum och tider som gäller. Ingång sker nu via entrén på Carlsgatan 12E.

I restaurangen serveras:
Charktallrik 149:-
Caesarsallad 129:-
Kvällens soppa (vegetarisk) 98:-
Ingen bordsbokning.