Scott Henderson Trio

+ Jeff Aug (solo)

Datum har passerat

En av världens främsta jazz-gitarrister, Scott Henderson, är aktuell med ny musik och Sverigebesök! Den 14 mars besöker han Göteborg tillsammans med sina musiker och Jeff Aug som support för en konsert på Pustervik.

Henderson fick en rivstart karriären när han tillsammans med basisten Gary Willis bildade bandet Tribal Tech. Med sin egen blandning av bluesinspirerad jazzrock klev Henderson fram som ett utropstecken i fusionsjazzen. Hans suveräna stil har också lyst fram i samarbeten med bland andra Chick Corea och den vittberömde keyboardisten Joe Zawinul. Scott Henderson har utsetts till världens främste jazzgitarrist av både Guitar World och Guitar Player!

Med ett ständigt idérikt, nyanserat och flyhänt spel håller Scott Henderson fortfarande den yngre generationens gitarrister på halster. Trots att Henderson blivit mäster i eget gebit har han kvar lekfullheten i spelet på ett sätt som lyfter denna fulländade stilist.

I början av februari släpper Scott Henderson sitt efterlängtade nya album ”Karnevel!”. Plattan är mer varierande än tidigare alster. Harmonierna är mer komplexa, men utan att nagga på bluesinfluensen, och vissa låtar är helt rockdrivna.

Medverkande på scen:
Scott Henderson – gitarr
Romain Labaye – bas
Archibald Ligonniere – trummor
Special Guest: Lina Mastalska – gitarr

Support för kvällen är gitarristen Jeff Aug (solo).