Sanne Salomonsen

Datum har passerat

Så Mycket Bättre-aktuella Sanne Salomonsen är en av de absolut främsta rocksångerskorna Norden någonsin skådat. Under decennier har hon ruskat om oss alla med sin musik som superkraft och den 9 februari intar hon Slagthusets Teater för att göra just det!

Redan som 11-åring startade hon sitt första band och bara några år senare gjorde hon musikaldebut i rollen som Sheilia i musikalen Hair. År 1988 kom det stora genombrottet, även i Sverige, då hon nådde enorma framgångar med låten ”Den jag elsker”, en låt som belönade henne med en Grammis. Därefter rymmer karriären det mesta; mängder av hits både i Sverige och Danmark men också otaliga långfilmer och omfattande live-turnéer.

Sanne ser sig själv som svenskofil och känner sig delvis som svensk. Hon har länge väntat på rätt läge att möta den svenska publiken igen. Sommaren 2023 skulle det ske då hon medverkade för första gången som gäst i Sommar i P1. Mottagandet var varmt och hyllningarna många. I samband med skapandet av radioprogrammet uppstod idén om att åka på Sverigeturné. En turné som förenar musik och berättelser; Sanne Salomonsen – Music & Stories kommer till Malmö februari 2024. Missa inte det!