Public Image Ltd

+ The Mannequins of Death

Datum har passerat

Aktuella med nya plattan ”End of World” som släpps i augusti kommer postpunk-legenderna Public Image Ltd till Pustervik i höst! Som support denna kväll ser vi The Mannequins of Death!

Public Image Ltd
John Lydon bildade Public Image Ltd 1978 efter att ha varit frontman i det ökända punkbandet Sex Pistols. Deras experimentella sound har varit en influerande grund för många efterföljande band. Musiken beskrivs som en mix av rock, pop, dub, folk och punk. Skivan ”Metal Box” från 1979 har hamnat på tidningen Rolling Stone Magazines lista över de 500 bästa albumen genom tiderna.

I februari tävlade bandet i ett något annorlunda sammanhang för ett gäng punkhjältar, nämligen i Irlands melodifestival för att få representera på Eurovision. Låten ”Hawaii”, som kom på 4:e plats, är en ytterst personlig sång tillika kärleksbrev till Johns fru. Låten är också sista spåret på kommande albumet ”End of World”, vilket blir PiLs elfte studioalbum, tillika det första på åtta år.

Public Image Ltd firade 40 år för några år sedan, detta till trots ett 17 år långt uppbrott från början av 90-talet. Men sedan 2009 har de turnerat flitigt och släppt flera kritikerrosade album. John Lydon, Lu Edmonds, Scott Firth och Bruce Smith fortsätter som PiL. De är den stabilaste line-upen i bandets historia och fortsätter att utmana och frodas.

The Mannequins of Death
Medlemmar från Cortex, TT Reuter och The Kingdom of Evol bildades OCH begick scendebut på Truckstop Alaska samma dag 2015. Denna kväll ägnades hela repertoaren åt den låtskatt som Cortex album ”Spinal Injuries” utgör. Samtliga medlemmar i The Mannequins of Death skulle ha medverkat i Cortex på den inställda, och idag omsusade, spelningen som skulle ha skett den 3 oktober 2015 på Gothenburg Film Studios. Nu spolar vi fram till oktober 2023, där vi kan se detta band värma upp inför PiL på Pustervik!