Moneybrother

Datum har passerat

20 år har gått sedan Moneybrother släppte det numera ikoniska debutalbumet ”Blood Panic” – en skiva som rivstartade en artistkarriär, lika mycket som den blev ett stilbildande album för 00-talets svenska rocksound. För att fira sina första 20 år som artist åker nu Moneybrother på en omfattande Sverigeturné i höst med stopp på Slagthusets Teater den 23 november! 

Det finns ett före och ett efter Moneybrothers närmast kultförklarade debutskiva ”Blood Panic” från 2003. Med lika delar själfull rock som djärv punkighet sjöng Anders Wendin sig rakt in i det svenska folkhemmet – en pågående kärlekshistoria som nu varat i hela 20 år. För bara några veckor sedan gjorde Moneybrother två slutsålda spelningar på Stadsgårdsterminalen i Stockholm, där ”Blood Panic” spelades i sin helhet – prick 20 år efter releasefesten för samma album 2003. Det blev startskottet på en jubileumsfest som nu fortsätter ut i Sverige. 
 
Uppbackad av ett sjumannaband, åker Moneybrother i höst ut på en turné för att dels fira jubileet av ”Blood Panic”, såväl som de ungefär 1000 spelningar genom åren som blev en direkt följd av skivan. Det blir kvällar som inte kommer påminna om ett aerobicspass. Tempot och volymen kommer variera men inte intensiteten. Det kommer bli besjälat, inspirerat och kryddat med både musik och berättelser från den långa karriären. Som Pengabrorsan själv säger:
 
”Jag känner mig ganska vilsen i de flesta sammanhang. Men när jag ställer mig och sjunger så vet jag exakt vad jag ska göra. När jag är nervös inför nåt vardagligt sammanhang brukar jag låtsas att jag sjunger upp inför en spelning. Då känns det bättre. Jag vill åka på en sväng och tacka publiken som fortsatt komma på mina spelningar. Jag vill inte att det ska vara en konsert, det ska va en jäkla berättelse. Och målet är att känslan hos publiken ska sitta kvar ända till julafton, minst.”
 
Under de 20 år som passerat sedan ”Blood Panic” har Anders ”Moneybrother” Wendin cementerat sin position som en av våra mest angelägna artister. Fem ytterligare album har det blivit varav den senaste är den utmärkta ”Det är dom dagarna jag vill sjunga om” (2018). I samband med turnén släpper Moneybrother också ny musik – denna gång på engelska.