Chris Kläfford & Tennessee Tears

Datum har passerat
NYTT DATUM: 28 MARS 2024

Den 28 mars bjuder Chris Kläfford och Tennessee Tears in Göteborg till en musikalisk resa som förenar svensk country-pop med romantiska gitarrer och känslosamma singer-songwriter ballader. Turnén Under One Roof är en synergi av dessa två akters musikaliska persona där publiken under hösten får uppleva något helt nytt!

Det har bubblat mycket kring Tilda Feuk & Jonas Hermansson i Tennessee Tears den senaste tiden. Efter debuten i Melodifestivalen tog de hem svenska folkets hjärtan och har turnérat Sverige runt sedan dess. I samband med släppet av deras debut EP slår de sig nu ihop med tidigare Idolvinnaren tillika America’s Got Talent-semifinalisten Chris Kläfford och ger sig ut på gemensam Sverigeturné som gör stopp på Stora Teatern!

”Vi kommer från en liknande musikalisk bakgrund och kände att det hade varit så kul att ge sig ut på en gemensam turné där vi dels gör våra original-låtar tillsammans, men även versioner av våra egna favoritlåtar. Vi har valt att kalla turnén för ‘Under One Roof’ då vi vill skapa känslan av att två musikaliska akter sammanstrålar och vad som helst kan hända på scen. Vi ser så mycket fram emot att få göra den här turnén ihop och vi hoppas att publiken ska känna glädjen i det här musikaliska samarbetet” hälsar Tilda, Jonas och Chris.

Om Chris Kläfford:
Chris Kläfford vann Idol 2017. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkning av låten “Imagine”. Just “Imagine”, från hans medverkan på America’s Got Talent 2019 är ett av de mest visade klippen på showens kanal på YouTube. Hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats efter Idol 2017. Under åren har Chris släppt många singlar som roterat på radion som ”What Happened to Us”, ”If Not With You, For You”, ”This Kind of Love” med flera. Efter många år av turnerande, släppte Chris sitt debutalbum ”Maybe It’s Just Me” 2023 och nu ser Chris framemot mer turnérande framöver.

Om Tennessee Tears:
Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik. I våras debuterade Tennessee Tears i Melodifestivalen med ”Now I Know” som tog dem till semifinal. Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält. De har tidigare släppt ett antal singlar och har bl.a. samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley).

INFORMATION OM DATUMÄNDRING:
Tyvärr har Chris Kläfford drabbats av sjukdom och vi måste därför flytta fram konserten i Göteborg till nytt datum. Konserten på Stora Teatern den 16 november 2023 kommer nu att äga rum den 28 mars 2024.

Du som önskar behålla dina biljetter till det nya datumet behöver inte göra någonting. E-biljetter uppdateras automatiskt med det nya föreställningsdatumet.

Om du inte kan gå det nya datumet så ber vi dig kontakta oss på Stora Teatern senast torsdagen den 7 december 2023. Ange att du vill återlösa din biljett så kommer en återbetalning att ske till ditt konto. Om biljetterna är köpta inne på biljettkontoret på Stora Teatern ska återköp ske på plats.