Carola 4 Faces – Rock

+ Awaze

Datum har passerat
OBS! Vi öppnar dörrarna lite 19:45 istället för 20:00 för att ge lite extra tid till inläpp.

4 decennier har gått sedan det monumentala genombrottet med ”Främling” då Carola Häggkvist vann med maxpoäng i den svenska Melodifestivalen. Efter den dagen blev hon Carola med hela svenska folket och är det än idag. Nu gör hon det bara Carola själv vågar göra, tar grepp om sin musikskatt och etablerar ett koncept som inte liknar något annat; ”Carola 4 Faces”. Fyra turnéer där 4 olika genrer ges utrymme! Först ut är är rocken, med premiär på KB den 19 april! Som uppvärmning och support ser vi rocktrion Awaze som även agerar kompband till Carola under kvällen!

Innan ”Främling” var Carola sångerska i rockbandet Standby i 2 år. Det var i replokalen som hon lade grunden till sina höga toner. På rockscenen kommer Carola att ta ut svängarna i sitt fulla register från albumet ”Runaway” som bröderna Gibb från Bee Gees skrev för henne. Vi kommer också att få höra hennes uppskattade version av U2:s världshit ””(Pride) in the Name of Love” samt Depeche Modes ”Personal Jesus” i Johnny Cash version.

Carola har inspirerats av kvinnliga rockartister som Pat Benatar, Maria McKee & Pink. En annan stor inspiration har varit Russ Taff och låten ”Rock Solid” och Larry Normans ”Why Should the Devil Have All the Good Music”.

Carola växte upp med rockkungen Elvis Presley på högsta volym. Det var Elvis låt ”If I Can Dream” som banade väg för hennes musikkarriär, då hon vann talangtävlingen ”Nya ansikten” på Södra Teatern och fick uppträda med låten i tv-programmet Hylands Hörna. I röda skinnbyxor och svart linne sjöng hon på ett sånt sätt så att Lasse Holm och Bert Karlsson ringde tv-studion innan hon tagit sista tonen för att signa henne. Carola uppträdde som 15-åring i tv-programmet ”Country på kvällskanten”, med ”Johnny B. Goode” och ”9-5”, som fick musikerna att stämma gitarrerna lite extra.

Det ryktas även om en punkig version av ”Mickey”, en hårdare ”Sanna vänner”, en slamrig ”Jag ger allt”, hårdrocksballaden ”Förlåt mig”, hennes tolkning av The Arks ”Tell Me This Night Is Over” som hon framförde i ”Så mycket bättre” och även den outgivna låten ”Treat a Lady”, skriven av Carola själv.

Rockklubbarna är inte där man vanligtvis tänker sig Carola på scen men den 19 april får vi äntligen chansen att se henne på legendariska KB igen!

– Med 4 Faces kan jag ge publiken och mig själv tiden att hinna njuta av alla de favoriter som jag annars inte hinner med från min mångsidiga och breda repertoar utan att det blir alltför många och långa medleyn. Det har jag redan gjort i flera år! Nu vill jag förverkliga min dröm att få bjuda in till fyra olika konserter på olika spelplatser som ger tyngd och utrymme för sånger jag länge velat sjunga för min publik. Jag ser varje genre som en lika stor del av den jag är idag! Jag kan knappt vänta med att dra igång i vår. Tror det här året kommer att ge många ringar på vattnet. Och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira mina 40 år sedan Främling än att ge allt jag är och kan till publiken genom 4 Faces, säger Carola.

Support: Awaze
Tre vänner, alla heltidsmusiker, träffades för att jamma en dag 2018 helt utan planer på att starta band ihop. Energin som grabbade tag i dem samma sekund som de började lira ihop lämnade dem dock utan val. Så bildades Stockholmstrion Awaze. Vissa kanske känner igen trummisen Jonna Löfgren från hennes tio år med det skotska indierockbandet Glasvegas eller från turnéer med Lars Winnerbäck, Laleh eller Hurula. Sångaren/gitarristen Simon Zion blev känd som ”Batikjesus” i Idol 2015 där han slutade som trea. Olov Domeij spelar gladeligen bas till den som betalar, senast gjorde han 140 gig med Ola Salo. Fans har beskrivit musiken som ”high energy riffy garage madness” och ”Bitar av Rage Against the Machine och The Jimi Hendrix Experience, en gnutta Arctic Monkeys, en matsked 2023 och en näve no more f*cks to give.”