Wilmer X

Datum har passerat

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning, varav över 50 på just vår scen. Imponerade siffror! I höst är det äntligen dags för ny Wilmer X-musik, det är trots allt hela 17 år sedan sist. Givetvis följs släppet av en turné med tre spelningar på klassisk Wilmer-mark!

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket bandets fyrtiofem år långa karriär vilar. Den har också varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer av att höra ”Kör dej död” för första gången.

Det har nu gått 17 år sedan senaste plattan ”13 våningar upp” släpptes, men i september kommer äntligen ny musik i form av albumet ”Mer för dina pengar” producerat av Chips Kiesbye. Och mer Wilmer ska man få! Efter två utsålda KB-gig 2018 och en episk livestream under pandemins första månader är bandet tillbaka på vår scen igen i höst!

Wilmer X är Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén.