The Montagu

+ MELÉN

Datum har passerat

Malmöduon The Montagu är tillbaka – med nytt namn och en rykande het singel ”Killing Time”, mixad och mastrad av ingen mindre än Stefan Boman (Kent, Salem Al Fakir, Marit Bergman etc). Denna kväll bjuds det på releasefest på Kulturbolaget när vi firar släppet av den nya singeln som lanseras på nästintill alla streamingtjänster (Spotify, Tidal etc). Bandet kommer att spela många nya låtar som ingen hört innan, samt ett gäng låtar från tiden då de gick under namnet Mos Isley. Support för kvällen är ingen mindre än MELÉN!

THE MONTAGU
The Montagu gick tidigare under namnet Mos Isley och nådde globala framgångar genom låten ”Someone To Call My Own” som gästade den populära amerikanska tv-serien ”The Good Doctor”. Med låten ”Where Do We Go” placerade sig duon på välrenommerade spellistor på Spotify så som ”Viral hits” och ”Viral top 50 USA”.

MELÉN
MELÉN är en Malmö-baserad artist och producent med visionen av att forma ett ljudlandskap balanserande mellan det mänskliga och det mekaniska, det organiska och det elektroniska. I september 2022 släpps den andra EP:n, en uppföljare till debuten Mind/Math. I en unik set-up med vokalpedaler, piano och synth spelar hon tillsammans med musikerna Albin Andersson och Martin Liljeroth i en sättning oberoende av backing tracks. Med hjälp av programmerade trummor och looppedaler bygger de upp ett ljudlandskap som för tankarna till akter så som Bon Iver och The Japanese House.

“På den delen av den svenska indiescenen där man gärna jobbar med en lika elektronisk som akustisk ljudbild har MELÉN skapat sig ett eget skrå.” – Gaffa Sverige

“Musiken är återhållsam, nyansrik och jazzinfluerad. Ljudbilden är i ständig förändring och det finns mycket att upptäcka.” – Hymn.se