The Hives / Mando Diao / The Sounds

Datum har passerat
Obs! Ändrade hålltider! Insläpp börjar nu kl 17:00 och första bandet går på kl 18:30.

Tre av Sveriges absolut främsta och mest inflytelserika band genom tiderna gör det igen när de under sommaren 2023 ger flera gemensamma konserter! Paketet som först slog sig samman på Dalhalla 2019 för att sedan besöka Sofiero Slott i Helsingborg 2022 ger sig nu ut i Sverige tillsammans igen. Utöver konserter på Dalhalla och i Malmö kommer The Hives, Mando Diao och The Sounds även göra nedslag på Bananpiren i Göteborg den 4 augusti. Missa inte chansen att uppleva några av landets bästa liveband återigen på en och samma scen!

THE HIVES
Rock & Roll-giganterna The Hives är utan tvekan ett av världens största liveband. Med sin blandning av punk, bravado och absurd humor har hjältarna från Fagersta skrivit några av världens mest igenkännliga indierockhits under de senaste 20 åren. Tidlösa låtar som “Hate To Say I Told You So” och “Tick Tick Boom” har fått publik över hela världen att studsa och snart tar de med sig denna smittsamma energi till Arctic Monkeys UK-stadionturné nästa sommar följt av dessa speciella konserter i Göteborg och Malmö.

För att citera deras ikoniska frontman Howlin’ Pelle Almqvist, “Come On!”.

MANDO DIAO
Ledda av Björn Dixgård har Mando Diao onekligen satt sin prägel på svensk musik sedan de först intog den svenska rockscenen 2002. 2020 släppte bandet det hyllade albumet “I Solnedgången”, deras första svenska album på åtta år. Albumet gick rakt in på toppen av albumlistan och hyllades unisont av både kritiker och lyssnare. Under våren 2022 spelade bandet inför utsålda publikhav runtom i Sverige på deras turné ”I Solnedgången”.

Om det är något som Mando Diao alltid har lyckats undvika är det förutsägbarhet. Deras kommande album släpps i tre volymer, som börjar med redan släppta “Stop The Train – vol 1” och “Primal Call – vol 2”. Bandet fortsätter, i vanlig ordning, att leverera energisk rock and roll med sina två senaste singlar, “Frustration” och “Fire In The Hall” som toppar radiolistorna i Europa.

THE SOUNDS
Med en historia som sträcker sig över ett kvart sekel är The Sounds fortsatt ett av Sveriges mest självklara rockband. Svepande och majestätisk indierock som spricker och sticker ut på exakt rätt ställen, levererad av en sammansvetsad kvintett som hållit ihop ända sedan första gången de sågs.

Framgångarna har varit konstanta sedan genombrottet med albumet “Living in America” 2002. Sedan dess har bandet fortsatt producera hitsinglar som “Tony The Beat”, “Painted By Numbers”, “Song With A Mission”, “No One Sleeps When I’m Awake” och “Shake Shake Shake” och har i Maja Ivarsson en av landets absolut främsta frontpersoner. 2020 släpptes senaste albumet “Things We Do For Love” och sedan dess har The Sounds genomfört flera spelningar och utsålda turnéer världen över.


INFORMATION INFÖR KONSERTBESÖKET
Alkohol är inte tillåtet att ta med in. PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området. Vegetariskt och veganskt alternativ finns.

På grund av säkerhetsskäl får inte glasflaskor, burkar, termos, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Arrangören ansvarar inte för paraplyer eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.

På grund av ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtet.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.