Organismen

Datum har passerat

En av Sveriges största hiphop-pionjärer på vårturné 2022 med nedslag på KB i Malmö den 28 maj!

Den svenska rapparen Organismen, tidigare Organism 12, eller Johan Hellqvist som han egentligen heter, har länge varit en legendar och etablerad artist i den svenska hiphop-sfären. Rapparen från Uppsala var bl.a. en av medlemmarna i gruppen Mobbade Barn Med Automatvapen. Sedan slutet av 90-talet har Organismen tagit sig långt ifrån hemstaden och stått på otaliga scener runt om i Skandinavien på de största legendariska festivalerna som Hultsfred, Peace & Love och Way Out West.

Med en stor och trogen fanskara och mycket spelande under sin långa karriär visar Organismen gång på gång sin förmåga att konstant leverera på högsta nivå. Att han även är en mycket eftertraktad samarbetspartner och bjudits in för att jobba tillsammans med bl.a. Petter, Timbuktu, Daniel Adams-Ray och Frej Larsson är även det ett bevis för att Organismen verkligen besitter något stort.

Nu var det 15 år sen det gjordes någon turné och många har väntat. Dock har många nu fått upp ögonen för Johan efter SVT-dokumentären ”Hertigen och Organismen”.

Under hösten 2021 medverkade Organismen i SVT-dokumentären ”Hiphopens pionjärer”.

Med nytt material åker en av Sveriges största hiphop pionjärer på vårturné under 2022.

”Det ska verkligen bli så sjukt kul att komma ut och härja med folket igen” säger Johan ”Organismen” Hellqvist