NoIcE Rockmusikalen

Datum har passerat

Under hösten 2022 är det dags för NoIcE Rockmusikalen att komma till Slagthusets Teater i Malmö! Det är en både humoristisk, medryckande och bitvis sorglig musikal om punkbandet från Gustavsberg som slog igenom över en natt och orsakade hysteri i folkparkerna några år under början av 1980-talet.

Med Robert Lillhonga som tidigare regisserade Kal P. Dal-musikalen och Charlie Gustafsson från Vår tid är nu i huvudrollen spelade Noice Rockmusikalen inför exalterad publik på Lilla Cirkus i Stockholm under hösten 2021. Nu drar succén söderut!

“Det här är ingen tribute-konsert, eller en musikal enbart för gamla Noice-fans. Det är en rockmusikal där vi dramatiserat en gripande och rolig historia och haft ynnesten att få tillgång till musik som är pop-pärlor med punkattityd”, säger regissör Lillhonga.

Noice Rockmusikalen har fått lysande recensioner i Stockholm, bland annat Aftonbladet, som gav föreställningen betyget 4 av 5. “Mycket underhållande och även ganska rörande” skrev Aftonbladets Jan-Olov Andersson och fortsatte: “Det här kan bli säsongens överraskande musikalsuccé”.

Gruppen Noice bestod av fyra tonåringar från Gustavsberg, vars popularitet exploderade efter ett framträdande i tv-programmet Måndagsbörsen 1980. Med tiden kom Noice att bli en av den svenska musikhistoriens mest ikoniska band. Framgångarna slutade drygt 20 år senare i tragedi, när två av gruppens unga medlemmar gick bort innan de fyllt 40. Nu, drygt 40 år efter bandets genombrott, hyllas Noice med en mycket påkostad rockmusikal. I musikalen skildras gruppens första år från 1975 till december 1981.

”Det är helt galet, och otroligt stort, att det görs en musikal om oss i Noice. Tänk om vi hade vetat det när vi stod och repade i ett garage hemma i Gustavsberg i mitten av 70-talet.” säger Peo Thyrén, basist och låtskrivare i Noice.