Nick Lowe & Los Straitjackets

Datum har passerat

Nick Lowe är producent, låtskrivare, musiker och sångare med låtar som ”Cruel to Be Kind” och ”I Love the Sound of Breaking Glass” i arkivet. Lowe har sedan 2016 uppträtt och spelat med Los Straitjackets, som är de ledande utövarna av gitarrbaserad instrumentalrock. Tillsammans har de gjort en serie EP:s bestående av nya låtar och covers. I år kommer de till Göteborg för en konsert på Pustervik den 21 september!

Nick Lowe har gjort avtryck som producent (Elvis Costello, Graham Parker, Pretenders, The Damned), låtskrivare av flera hitlåtar, kortlivad karriär som popstjärna och en lång period som en musikers musiker. Men i sin nuvarande ”andra akt” som tung sångare och låtskrivare är ingen honom lik.

Från ”The Impossible Bird” från 1995 till ”The Old Magic” från 2011, har Lowe skapat sig ett arkiv av fantastiska album, var och en utarbetad i hans hem i västra London och inspelad tillsammans med musiker som besitter samma kunnighet. Lowe tillför kvickhet och diskret elegans till varje framträdande, vilket fick Ben Ratliff från New York Times att beskriva Lowes liveshow som ”elegant and nearly devastating”.

Los Straitjackets är de ledande utövarna av den förlorande konsten gitarrbaserad instrumentalrock. Genom att använda musiken från The Ventures, The Shadows och med Link Wray och Dick Dale som utgångspunkt, har bandet tagit sin unika rock ’n’ roll runt om i världen. Klädd i mexikanska brottningsmasker har Los Straitjackets levererat gitarrlicks till 16 album, tusentals konserter och dussintals filmer och TV-serier.

Vi ser fram emot att välkomna Nick Lowe & Los Straitjackets tillbaka till Pustervik i höst!