Marty Stuart & His Fabulous Superlatives

Datum har passerat

Han har spelat med Johnny Cash. Han har gett ut över tjugo hyllade skivor, och förärats fem grammys. Han är invald i Country Music Hall of Fame och har varit aktiv som countrymusiker i över femtio år. Den 2 september kommer Marty Stuart och sitt band The Fabulous Superlatives äntligen till Malmö för att gästa scenen på Slagthusets Teater! Som support denna kväll ser vi Sam Williams!

Marty Stuart är artisten som kanske mer än någon annan lever och andas countrymusik, och genrens rika historia. Hans namn nämns ofta i diskussioner om vem som bäst för countryarvet vidare när legender som Johnny Cash och Merle Haggard ställt gitarren i stativet för alltid.

Han inledde sin karriär som musiker i Lester Flatts band i slutet av 60-talet, för att därefter börja turnera med Johnny Cash. I mitten av 80-talet kom hans självbetitlade debutplatta och nu har Marty Stuart under snart fyra decennier släppt över tjugo skivor, inspelningar där han på samma gång vårdar och hedrar countryns själ, men också leder genrens utveckling framåt.

Hans musik är starkt präglad av uppväxten i Mississippi-staden Philadelphia, men också av fascinationen för “The Golden State”, Kalifornien. Mötet mellan country- och bluegrass-arvet från hemstaden, och fascinationen för popkulturen från Hollywood har skarpt påverkat det sound som kommit att uppskattas av countryälskare världen över.

Stuart har gjort mängder av samarbeten, och låtit sig inspireras av genrer som bluegrass och rockabilly, samtidigt som countrymusiken aldrig slutat flöda i hans musikaliska ådror. Med hitlåtar som “Tempted”, “Hillbilly Rock” och Travis Tritt-duetten “The Whiskey Ain’t Working”, har han för evigt skrivit in sig som en av de riktigt stora i countryns historia.