Daniela Rathana

Datum har passerat

Daniela Rathanas karriär går spikrakt uppåt. Efter att under sommaren ha gjort en utsåld spelning på Trädgården i Stockholm, spelat inför ett överfullt Linnétält på Way Out West och öppnat för Håkan Hellström på Ullevi och med det enormt hyllade debutalbumet ”Rathana Club” i ryggen väntar nu turné i höst som tar henne till Malmö och KB den 28 oktober.

Efter att ha körat för svenska poprojaliteter såsom Seinabo Sey, Zara Larsson och Oskar Linnros blev det 2019 äntligen dags för Daniela Rathana att prova sina vingar som egen artist. Om de bar? Svaret är ett rungande ja. Det är ärligt talat ett mysterium att en sådan omedelbar, självlysande stjärna som Daniela Rathana kunde vara kvar i skuggorna så länge.

År 2020 släppte Daniela sin debut-EP och korades omedelbart till svensk pops nästa stora namn. Hon uppträdde på Grammisgalan, i TV-program som En kväll för Nobel och Late Night Concert. Kort därefter landade två Grammis-nomineringar, såväl som samarbeten med Molly Sandén och Oskar Linnros.

Med debutalbumet ”Rathana Club” siktade Daniela på att vända upp-och-ned på den svenska R&B-scenen och lyckades med överlägsen marginal. Albumet är en förlängning av hela Danielas personlighet, utåtriktat och kaxigt, där sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankeras av stora, sköra ballader. Skivan belönades med en Grammis för Årets pop och blev en favorit både hos fans och kritiker.

I höst är Daniela högaktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre och innan dess väntar en Sverige-turné. Ta chansen att se den här naturkraften på mindre och intima spelställen i höst, det som väntar Daniela Rathana därefter är inget annat än de stora scenerna.