Amason & José González

Datum har passerat

Två av Sveriges mest hyllade artister gör gemensam konsert i sommar! Den 9 augusti gästar Amason och José González scenen på Pildammsteatern för att med sin drömska pop tonsätta solnedgången.

OM AMASON
Amason såg för första gången dagens ljus år 2013 med singeln ”Margins”, som följdes upp av en självbetitlad EP som släpptes i augusti. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” – och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album. Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör.

Under 2015 släppte bandet också en EP på svenska, ”Flygplatsen”, som bland annat rymde en hyllad tolkning av Mattias Alkbergs låt ”Tjugonde”. Året därpå kom en 3-spårig EP på engelska ”California Airport Love”, med covers på ”California Dreamin’” och ”I Want to Know What Love Is”. Deras senaste albumsläpp kom 2021 i form av ”Galaxy II”, uppföljaren till ”Galaxy I” (2019), och med den i bagaget gör de sig redo att inta scenen på Pildammsteatern den 9 augusti.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor.

OM JOSÉ GONZÁLEZ
Göteborgssonen José González har framfört sina många låtskatter i en mängd olika konstellationer genom åren. Oavsett om han har spelat själv, med band eller med gruppen Junip har hans spröda stämma alltid format och förädlat ljudbilderna. José González behöver egentligen ingen närmare presentation. Ända sedan hans tolkning av The Knifes ”Heartbeats” har karriärkurvan bara pekat spikrakt uppåt.

Josés efterlängtade fjärde album, ”Local Valley”, släpptes i fjol, och ger en välkommen påminnelse om hans underskattade attraktionskraft och hans enastående förmåga att kommunicera diskret. Skivan innehåller också alla tre språk som José talar, vilket möjliggör större djup och koppling till flera av hans världar. Han visar också upp sina imponerande fingerplockningsfärdigheter men rakt igenom får vi det allra viktigaste – kärleken till musik från hela världen.

PRAKTISK INFORMATION
Pildammsteatern är en amfiteater utomhus i vackra Pildammsparken. Biljetterna säljes som onumrerade ståplatser med möjlighet att sitta. Ingång från John Ericssons väg.

Mat och alkohol är inte tillåtet att ta med. PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat, dryck (öl, vin, kaffe, läsk och vatten) finns på området. Vegetariskt och veganskt alternativ finns.

Sittunderlag och filt är ok att ha med sig. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Arrangör eller arena ansvarar inte för saker lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen effektförvaring på arenan.

Systemkameror, filmkameror och ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Mobil- och mindre kompaktkameror är tillåtna.

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen är även barnvagnar inte tillåtna.

Det finns ingen möjlighet för uthämtning av biljetter på plats.

Ta väl hand om Pildammsteatern som är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!