Thorbjørn Risager & The Black Tornado

+ Andi Almqvist

Datum har passerat

Thorbjørn Risager & The Black Tornado är tillbaka, efter det längsta uppehållet i sin 18-åriga historia. Spelningen på KB i slutet av februari 2020 var en av deras allra sista innan pandemin slog till. Nu ser bandet fram mot att möta Malmöpubliken igen den 13 augusti, med sin passionerade och ändå vråltighta scenshow. Som support denna kväll ser vi Andi Almqvist.

PRAKTISK INFORMATION
Pildammsteatern är en amfiteater utomhus i vackra Pildammsparken. Biljetterna säljes som onumrerade men med bestämd sektion.

På Pildammteatern finns det 4 sektioner. A, B, C och D.
A = Sidosektion
B = Mittsektion
C = Mittsektion
D = Sidosektion
Rullstolsbiljett, framför D = Sidosektion. Köps via Eventims kundservice 0771-130 150

Mat och alkohol är inte tillåtet att ta med, PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat, dryck (öl, cider, vin, cava, alkoholfri öl, kaffe, läsk och vatten) finns på området. På menyn finns det bacon & cheeseburgare, kycklingburgare, haloumiburgare, Pease vegansk burgare samt haloumisallad (kan fås vegansk) eller kycklingsallad. Samtliga rätter kostar 110 kr och går att få glutenfritt. Innan klockan 18:00 är det är halva priset på mat!

På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Arrangör eller arena ansvarar inte för saker lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen effektförvaring på arenan.

Systemkameror, filmkameror och ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Mobil- och mindre kompaktkameror är tillåtna.

På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen är även barnvagnar inte tillåtna.

Det finns ingen möjlighet för uthämtning av biljetter på plats.

Ta väl hand om Pildammsteatern som är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

OM THORBJØRN RISAGER
De har funnits i 18 år och spelat ungefär 1000 konserter i 23 länder. Trots att folk i de flesta av dessa länder varken kan stava eller uttala Thorbjørns namn har deras popularitet bara ökat. Bland de viktigaste orsakerna till framgången är uthållighet, originalitet, vänskap och hårt arbete och även den mest extraordinära faktorn: Thorbjørns röst, som kritiker över hela världen har lovordat.

De har verkligen etablerat sig som ett internationellt band av högsta kaliber med sin starka och dynamiska scenshow, fina arrangemang, inte minst för blåsarna, och egna låtar med inslag av både rock, soul, roots, americana och funk. Gruppen har en stor och trogen stampublik och spelar ofta för utsålda hus både i Sverige, Danmark och Tyskland.

Dan Aykroyd aka Elwood i Blues Brothers presenterade bandets förra platta såhär i sitt radioprogram: ”The songs are original, but sound like they come from a Stax recording session circa 1965”.

På scen:
Thorbjørn Risager – sång och gitarr
Emil Balsgaard – piano och orgel
Joachim Svensmark – gitarr och back-up vocals
Kasper Wagner – tenor/alt/baryton sax
Peter Kehl – trumpet/flygel horn och back-up vocals
Søren Bøjgaard – bas, synthbas, samples
Martin Seidelin – trummor och back-up vocals

SUPPORT: ANDI ALMQVIST
Andi Almqvist är känd för sin suggestiva och filmiska musik. Han har släppt fem soloskivor, turnerat runt hela världen och haft med låtar på soundtracket till bl a Thomas Vinterbergs oscarsnominerade film ”Jakten”, amerikanska TV-serien ”Justified” och Filip & Fredriks ”Ska vi göra slut?”. De senaste åren har Andi även gjort rikstäckande turnéer, som solist, med Riksteaterns föreställning ”Sånger från en inställd skilsmässa”.

Andi Almqvist – sång, gitarr, piano
Bebe Risenfors – orgel, piano, dragspel, klarinett, baritonsaxofon
Mats Ingvarsson – bas, körsång
Conny Städe – trummor