Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Datum har passerat

Äntligen ser vi ljuset i slutet av tunneln, och Thorbjørn Risager & The Black Tornado ger sig ut på landsvägen, med sina 11 skivor i bagaget. När de intar KB den 29 oktober kommer de även att spela en del nytt material för publiken, som brukar bestå av både många trogna stammisar och en ständig tillströmning av nytillkomna fans.

Tjugo år. Det är en livstid inom rock’n’roll. Tillräckligt länge för att tugga sönder och spotta ut artister som inte tar det på allvar. Men också tillräckligt länge för att de som lever, andas och blöder musik ska kunna bygga upp ett avundsvärt livsverk.

Sedan Thorbjørn Risager först dök upp på radarn vid förra sekelskiftet, när en handfull danska pubgäster upptäckte denna oslipade diamant på den köpenhamnska scenen, har hans meteorlika uppgång sällan gett honom tid att se tillbaka. Nej, denna kritikerrosade låtskrivare, unika sångare och uttrycksfulla gitarrist, och ledare av det kraftfulla bandet Black Tornado, har haft ögonen på horisonten: nästa stad, nästa konsert, nästa album. När han nu har tagit sig tid att reflektera, vilket den långa påtvingade spelpausen har gett honom tid till, säger han:

“Jag kan inte fatta att det är 20 år sedan vi startade den här resan. Det blir spännande att fira det här jubileet. Vi hoppas ni gillar plattan, och vi ses någonstans längs vägen.“

Nyutgivna ”BEST OF“ är en dubbel-CD/dubbel-LP med låtar från nästan alla skivorna, plus den helt nya ”Same Old Lies“.

Sättning:
Thorbjørn Risager – sång och gitarr
Emil Balsgaard – piano och orgel
Joachim Svensmark – gitarr och backup vocals
Kasper Wagner – tenor/alt/baryton sax (eller Hans Nybo, tenorsax)
Peter Kehl – trumpet/flygel horn och backup vocals
Søren Bøjgaard – bas / synthbas / samples
Martin Seidelin – trummor och backup vocals

Bra att veta inför besöket:
Vi fortsätter följa de regler och direktiv kring smittspridning som regeringen och folkhälsomyndigheten presenterar. Inga vaccinbevis eller covid-test kommer efterfrågas för att få inträde till våra evenemang. Vi hänvisar däremot till den rådande rekommendationen att du som inte ännu vaccinerat dig ska fortsätta undvika folksamlingar, inklusive nattklubbs- och konsertsammanhang. Känner du av symtom för någon form av sjukdom är det fortfarande viktigt att stanna hemma även om du är vaccinerad. Och glöm inte att tvätta/desinficera händerna!