Roffe Wikström med band

Datum har passerat

Sveriges okrönte blueskung återvänder till Malmö i vinter för en konsert på Slagthusets Teater den 30 april 2022!

Med en 50-årig karriär omfattandes ett 30-tal album, ytterligare ett på väg, och otaliga konserter är det ingen tvekan om att Roffe Wikström är Sveriges okrönte blueskung. Som ende svensk och ensam om att inte sjunga på engelska är han med i Virgins Blues Encyclopedia, där han delar utrymme med odödliga legender som John Lee Hooker och Muddy Waters. Han vilar dock inte på några lagrar utan går ständigt vidare.

Roffe Wikström har länge varit en ledande gestalt inom svensk blues, och med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina egna texter och låtar är det många som jämför honom med genrens internationella giganter. Trots att han varit så tongivande inom bluesen, är han inte rädd för att göra genreöverskridande samarbeten, och att ta till sig influenser från andra stilar och inriktningar – utan att tumma på kvaliteten och den personliga tonträffen i musiken.

”Roffe spelar som en gud” sägs det, men i det här fallet är det bortom gott och ont. Här finns varken djävul eller gud. Här existerar endast ett enda tyngdlöst nu, där det Wikströmska blueshjärtat slits ur kroppen och läggs i åhörarens händer.

Band:
Roffe Wikström – gitarr, sång
Max Lorentz – keyboards
Peter “Korre” Korhonen – trummor
Tommy Cassemar – bas

Information om flytten:
Tyvärr måste vi meddela att konserten med Roffe Wikström behöver flyttas till våren 2022 på grund av logistiska skäl. Konserten på Slagthusets Teater kommer nu att äga rum lördag den 30 april 2022.

Håll i din biljett! Redan köpta biljetter gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.

Om du inte längre har möjlighet att gå, kontakta Eventims kundservice för att begära återköp, dock senast den 13 januari 2022. Efter detta datum återköps inga biljetter – oavsett anledning.