Movits!

  • receipt 320 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

Aktuella med ny musik drar Movits! på turné som landar på Halmstad Live den 5 mars!

Hiphopgruppen Movits! från Norrbotten har beskrivits som ett svenskt unikum med en internationell följarskara, som kommenterar en splittrad samtid på ett lika smart som underhållande sätt.

Med sitt säregna sound av blåsflamberad hiphop har man lyckats nå en målgrupp lika bred som repertoaren, där över många miljoner streams och ett decennium av turnerande världen över vittnar om bandets globala framgångar. Extra anmärkningsvärt då Movits! aldrig har övergivit det svenska språket.

Sedan debuten har Movits! gjort en resa rent musikaliskt, från den dansanta, jazzinspirerade hiphopen till en mer dynamisk och mång­facetterad ljudbild. Fortsatt trogna allt det som kännetecknar ban­dets karakteristiska sound mot en fond av blåsinstrument och tunga beats. Faktum är att det finns få akter i Sverige som varit lika kon­sekventa över lika lång tid. Musiken spolar aldrig tillbaka bandet och gräver i det förflutna, för att säga något nytt, tvärtom har man fortsatt leverera nyskapande musik för vår samtid.

Nu är Movits! aktuella med ny musik och en rad singlar som leder upp till deras sjätte studioalbum, planerat att ges under hösten.