GZA / The Genius (Wu-Tang Clan)

+ DJ Symphony | Support: DJ Ego

  • receipt 350 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år
Försäljning pausad tillfälligt

GZA återvänder till Europa och Sverige under 2022 på sin framflyttade 25-års jubileumsturné för sitt kultförklarde debutalbum ”Liquid Swords” från 1995. Nytt för turnén blir även ett stopp i Malmö för en spelning på KB den 23 oktober!

Vi kan även räkna med att få höra flera Wu-Tang-klassiker under kvällen. ”Liquid Swords” producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är erkänd som en av världens absolut bästa hiphop-producenter, skivan gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Albumet anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.

Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol’Dirty Bastard & RZA som hette ”All in together now”. Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang. Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet ”Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”.

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet såsom Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science. I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och tar reda på hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung afton i regi av geniet GZA! Varmt välkomna!

“The G is just the Genius… He’s the backbone of the whole sh*t.” – Raekwon

“GZA’s 1995 debut, Liquid Swords, is arguably Wu-Tang’s finest hour; the lyrical force GZA unleashed on that album sucked the listener through a black hole beneath the subways of NYC into a grimy hip-hop Twilight Zone inhabited by Shaolin monks, microphone magicians, and linguistic architects.” – Sam Chennault, Pitchfork

INFORMATION OM FLYTTEN:
På grund av logistiken kring avslutningen av Wu-Tangs USA-turné i höst blir det tyvärr svårt för GZA att uppträda i Malmö som planerat den 7 oktober. Konserten flyttas därför fram ett par veckor till den 23 oktober 2022 istället.

Håll i din biljett! Redan köpta biljetter gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. Om du inte längre har möjlighet att gå, kontakta Eventims kundservice på kundservice@eventim.se för att begära återköp, dock senast den 12 augusti 2022. Efter detta datum återköps inga biljetter.