Gary Numan

+ I Speak Machine

Datum har passerat

Ikonen Gary Numan är aktuell med nytt album och Malmö äras med en exklusiv Sverigekonsert på KB den 31 maj 2022! Som support denna kväll ser vi I Speak Machine.

Nya plattan ‘Intruder’ är den elektroniska pop-pionjärens 18:e solo-studioalbum och följer 2017 års ‘Savage: Songs From A Broken World’, som blev hans största succé på nästan fyrtio år.

Medan ‘Savage’ skildrade jorden som en karg ödemark där mänskligheten och kulturen till stor del hade krossats av effekterna av den globala uppvärmningen, presenterar ‘Intruder’ en ny kompletterande berättelse. Det är en filosofisk undersökning av en potentiell framtida apokalyps; planeten kan bara överleva genom att rensa sina invånare.

Gary Numan har varit en inspirationskälla för många stora artister, allt från Lady Gaga till Kanye West, The Foo Fighters till Prince. Med sin unika stil har han alltid lyckats samla fans inom så väl metal, hiphop, electronica och indiemusik utan att för den sakens skull kompromissa med sin egen musikaliska vision. Han slog igenom sent 70-tal med den unika blandningen av gitarriff och den elektroniska ljudbilden som omedelbart gjorde honom populär. Under åren har han utvecklat en stil som kombinerar elektroniska beats med mörk pop.