Alex Runo

Datum har passerat

Efter att ha turnerat i nästan tjugo år som basist, gitarrist och körsångare med några av Sveriges största artister (Måns Zelmerlöw, Carola, Jill Johnson, Robin Stjernberg, Tingsek, Lisa Miskovsky m.fl.) är det nu dags för den svenska soulartisten Alex Runo att göra debut som soloartist 9 april 2022 på KB i Malmö.

Uppväxten bestod av soul, rock, blues och gospel på ändlös repeat på skivspelaren, och inspiratörerna hette Sam Cooke, Stevie Wonder, Sly Stone, Aretha Franklin, Prince, Mahalia Jackson, Marvin Gaye och Bill Withers.

Tillsammans med sin vän och kollega Jay Birch (Johan Björk) har de tagit till vara på dessa influenser och adderat modernare och avigare dito för att skriva och producera det självbetitlade debutalbumet, som släpps samma dag som konserten, både digitalt och i vinylformat. Allt är inspelat på hemmaplan i Malmö på klassiska RoastingHouse. Överraskningsmoment och dynamik är nyckelord i Alex Runos musik, och är konstant i alla låtar.

Singlarna ”Underdog”, “Preaching To The Choir”, “Devil” och “A Change Will Come” har spelats flitigt på radio under 2021.

”Devil” beskrivs så här av Scandinavian Soul:
”It’s the epitome of a modern blues/soul single… This single is so goddamned good. It has to be the Devils work! Easily a ‘track of the year’ contender.”

Med högoktaniga gästartister och ett sensationellt band utlovas en fantastisk kväll i januarimörkret!