Tower of Power

  • receipt 485 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

I drygt 50 år har Tower of Power levererat det bästa inom R&B. Nu släpper de nya albumet ”Step Up” och i höst tar de turnén till Göteborg för en konsert på Pustervik den 21 oktober!

Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som ”You’re Still A Young Man”, ”So Very Hard To Go” och ”What Is Hip” för att nämna några. De uppträder regelbundet inför utsålda hus över hela världen och idag är bandet populärare än någonsin och turnerar lika intensivt som alltid.

”Jag älskar det fortfarande mer än någonsin. Vi är inget ‘smooth’ jazzband eller något retroband… vi följer inte trender, vi bara skapar vår musik precis så som vi vill ha den. Vi upptäckte för många år sen att när vi gjorde så, så gillade även fansen det. Varje gång vi spelar, spelar vi musik vi älskar för att vi måste göra det på vårt sätt”, säger bandets frontperson Emilio Castillo.

Tower of Power har också turnerat med band som Santana, Sly Stone och Creedence Clearwater Revival; de har spelat på album med artister som Elton John, Smokey Robinson, Rod Stewart, Aerosmith och Dionne Warwick och influerat en hel generation band.

Sist de var i stan för ett utsålt Pustervik, så det är med andra ord ett kärt återseende när det blåsbaserade tiomannabandet Tower of Power kommer tillbaka i höst!