Thorbjørn Risager Trio

Datum har passerat

Dansken med den grymma soul- och bluesrösten, Thorbjørn Risager, har spelat flitigt med sitt sjumannaband The Black Tornado i många år. De har besökt 22 länder och släppt 11 plattor, och i sista minuten innan pandemin hann de spela på ett nästan utsålt KB, den 29 februari. Men ibland spelar Thorbjørn i mindre sättning och inte minst i dessa tider passar ju detta mer intima format perfekt. Det är med stor glädje vi välkomnar honom och hans medmusikanter tillbaka till KB onsdag den 28 oktober för att inviga vår nya lilla scen med två konserter i loungen!

Trion är lika svängig som bandet, men spelar en delvis annorlunda repertoar: New Orleans-klassiker, boogie-woogie, ballader och ”good old blues”, både egna låtar och klassiker, t.ex. av Fats Domino och Leadbelly. Och de kör alltid några låtar av en av Thorbjørns stora favoriter: Tom Waits.

Till sin trio har han valt ut två musiker från Tornadon: Pianisten Emil Balsgaard som Thorbjørn har jobbat med i 27 (ja, tjugosju!) år. Han är en hejare på boogie-woogiepiano men kan även få sitt keyboard att låta som en riktig Hammondorgel. Gitarristen Joachim Svensmark, nyaste medlemmen i bandet som redan har fått stor uppmärksamhet för sina dynamiska solon som kompletterar Thorbjørns spelstil perfekt.

På scen:
Thorbjørn Risager – gitarr, sång
Emil Balsgaard – keyboards
Joachim Svensmark – gitarr, sång

Mer information om kvällen:
Konserten äger rum i vår nya “lounge” på KB med cafémöblering. Samtliga biljetter säljs som sittplatser och det kommer inte vara tillåtet att stå under konserten. Entré sker via huvudingången på Bergsgatan 18.

Endast förköp är möjligt och vi kommer inte sälja några biljetter i dörren. Om man känner sig spontan är försäljningen öppen online fram till 30 min efter konsertstart. Vi tar både kort och Swish i barerna.

För konserter som startar 18:30 finns det både mat- och dryckesbord, samt singelplatser. Under konserten serveras en begränsad meny från Scania. Vid matborden går det att beställa Dubbeltacos och Bibimbap. Båda rätterna går att få med kött eller som vegetarisk eller vegansk. Det går att förboka mål under biljettval. På plats specificerar ni vilken rätt ni vill ha till servicepersonalen. Om ni har plats vid matbord och ska äta rekommenderar vi att ni är på plats senast 17:30 för bästa service. På samtliga platser kan man beställa snacks och dryck.

Beställningar av snacks och dryck görs i telefonen via appen Happy Order.

Tänk även på att vid köbildning kan det ta lite längre än vanligt att komma in, så kom gärna i god tid!

Följ personalens anvisningar.
Säkerheten och hälsan för all vår personal och våra besökare har såklart högsta prioritet. Vi har sett över våra rutiner för att minska smittspridningen och kommer fortsätta att följa nya direktiv från Folkhälsomyndigheten och regeringen. Vi ber alla våra besökare att följa de aktuella rekommendationer kring hygien och smittförhindran som finns. Om du känner dig det minsta sjuk är det viktigt att stanna hemma! Biljetter är inte personliga och kan överlåtas.