The Wannadies

+ Duschpalatset

Datum har passerat

Det ikoniska indiebandet The Wannadies är tillbaka med ny musik och en miniturné! Den 28 april 2022 besöker de Malmö för en konsert på KB! Support denna kväll blir Umeåbandet Duschpalatset.

“Can’t Kill the Musikk”. Sällan har en poplåt haft en så passande titel som när The Wannadies släpper sin första singel på 18 år mitt under en pandemi som lagt en våt filt över musikvärlden. Sällan har väl heller Skellefteåbandets upplyftande, optimistiska musik varit lika välbehövlig.

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, ”Shorty” och ”Hit” nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan. ”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen ”My Hometown” tolkats av artister från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skelleftå-artistens Mika Johansdotter färska version.

2002 släpptes The Wannadies sjätte och tills dags dato sista album. ”Before & After”. Det var också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singel släpptes. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen.

Men det är egentligen ingen återförening det här. The Wannadies har alltid varit lika mycket en familj som ett band. De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen. Under 2020 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies. För när allt kommer omkring; ”You can´t kill the music, pop the rock, can´t make a good thing stop”.

Information om flytten:
På grund av fortsatta publikbegränsningar och hänsyn till den pågående covid-19-pandemin har The Wannadies bestämt att flytta fram sin turné ytterligare. Konserten på KB i Malmö kommer nu att äga rum den 28 april 2022.

Fortsätt att hålla i din biljett! Biljetter till de tidigare datumen gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. Om du inte har möjlighet att gå det nya datumet kontakta Eventims kundservice för återköp, dock senast den 9 juli 2021. Efter detta datum återköps inga biljetter.

Om du vill stödja KB:s verksamhet i dessa hårda tider behåll gärna din biljett även om du inte kan gå det nya datumet. Alla små insatser underlättar trycket på vår nu ansträngda ekonomiska situation. Tack!

Eventim fanSALE
Eventim har tagit fram en ny tjänst som gör att du tryggt och säkert kan sälja och köpa biljetter i andrahand. Gå in på fanSALEs hemsida för mer information!