The Psychedelic Furs

Datum har passerat
OBS! Konserten är framflyttad till april 2021. Nytt datum kommer inom kort. Köpta biljetter fortsätter att gälla till det nya datumet.

The Psychedelic Furs är tillbaka med deras första studioplatta på nästan 30 år! I samma veva blir det besök i Malmö för en exklusiv spelning på KB april 2021!

I början av 80-talet kom den brittiska new wave-gruppens självbetitlade debutalbum, men det var med uppföljaren ”Talk Talk Talk” som de fick sitt genombrott. Ledda av frontmannen och låtskrivaren Richard Butler, vann The Psychedelic Furs både fans och kritikers hjärtan, genom att kombinera poetiska texter, innovativa rytmer och melodier drivna av en aggressiv och punkig desperation. Bandet fick stora hits med ”Love My Way”, ”Pretty In Pink”, ”Heaven”, ”The Ghost In You” och ”Heartbreak Beat”.

Gruppen splittrades 10 år efter starten, och Butler bildade då tillsammans med brorsan bandet Love Spit Love, ett projekt som varade fram till det att The Psychedelic Furs återförenades i början av 2000-talet. Turnerandet har fortsatt, men inget nytt material har spelats in förrän nu. Singeln “Don’t Believe” är första smakprovet från kommande plattan ”Made of Rain”.