The Psychedelic Furs

  • receipt 380 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 18 år

The Psychedelic Furs släpper nytt album i vår, vilket är deras första studioplatta på nästan 30 år! I samma veva blir det besök i Malmö för en exklusiv spelning på KB den 20 maj!

I början av 80-talet kom den brittiska new wave-gruppens självbetitlade debutalbum, men det var med uppföljaren ”Talk Talk Talk” som de fick sitt genombrott. Ledda av frontmannen och låtskrivaren Richard Butler, vann The Psychedelic Furs både fans och kritikers hjärtan, genom att kombinera poetiska texter, innovativa rytmer och melodier drivna av en aggressiv och punkig desperation. Bandet fick stora hits med ”Love My Way”, ”Pretty In Pink”, ”Heaven”, ”The Ghost In You” och ”Heartbreak Beat”.

Gruppen splittrades 10 år efter starten, och Butler bildade då tillsammans med brorsan bandet Love Spit Love, ett projekt som varade fram till det att The Psychedelic Furs återförenades i början av 2000-talet. Turnerandet har fortsatt, men inget nytt material har spelats in förrän nu. Singeln “Don’t Believe” är första smakprovet från kommande plattan ”Made of Rain”.